Nieuwsbericht

MIT R&D Project Sleeves afgerond

Gepost op 05 oktober, 2017 om 2:39 pm Geschreven door in Resultaten IPC partners

Begin dit jaar is het MIT R&D project SLEEVES; Innovatieve recyclebare composiet drukvormmaterialen voor droog offset drukken van drankblikken en pregen van papier en karton; afgerond.

De samenwerkende partners hierin zijn: Rosario Can Technologie, Spiejo VDBrink & Majoor en MetaQuip.

Dit project gaat om de ontwikkeling van nieuwe composiet materialen die als hybride gecombineerd kunnen worden tot een verwisselbare sleeve waarin op het oppervlak met een laser het drukbeeld voor droog offset wordt gegraveerd of mechanisch wordt aangebracht voor preeg toepassingen. De sleeves moeten gemaakt  worden van verschillende lagen composiet materiaal die ieder afzonderlijk weer herbruikbaar zijn. De sleeves vervangen de huidige, niet herbruikbare volkern stalen cilinders waarop het drukbeeld rechtstreeks gegraveerd wordt op het stalen oppervlak.

De vervanging van de relatief zware metalen drukvormen door de veel lichtere sleeves zorgt voor een reductie van meer dan 90% van het totale gewicht aan drukvormen. Tevens is het nieuwe concept ook nog eens voor meer dan 95% herbruikbaar.

Partners:

Rosario is gespecialiseerd in decorators voor drankblikken, samengestelde componenten of complete machines, levert onderhouds- en optimalisatiediensten en verbruiksartikelen aan eigenaren van decorators. In het leveren van machines zijn ze wereldwijd nummer 2.

Van den Brink & Majoor is ontwikkelaar en producent van thermoplast gebaseerde drukbeeldmaterialen

Spiejo is gespecialiseerd in het mechanisch bewerken van materialen en is tevens actief in machinebouw en machine-aanpassingen

MetaQuip is gespecialiseerd in de levering van 3-D printers en materiaalbewerkingsapparatuur waaronder lasersnijden en –graveer- installaties.

sleeve met energieblik

sleeve met energieblik

sleeve

sleeve