IPC5

 

Functioneel & Esthetisch

Op 17 april 2012 is de subsidie aanvraag voor IPC 5 Functioneel & Esthetisch is door AgentschapNL volledig goedgekeurd. In dit netwerk werken 15 MKB bedrijven samen.

De focus van het nieuwe netwerk is gericht op Voedsel- en bloemenverpakkingen en dekt hele ketens van zowel de verpakking als de verpakte bloemen of het voedsel. Specifieke aandacht is er zowel voor (uitbreiding van) de functionele aspecten van de verpakkingen als de esthetiek. Doel is om via de verpakkingen een sprong in kwaliteit van het voedsel of de bloemen te maken en het geheel er ook nog eens beter uit te laten zien.

Innovatie centraal

Innovaties met en voor Papier en Karton staan centraal in het netwerk van Middelgrote en Kleine Bedrijven (MKB’s) die samenwerken in Wereld van Papier IPC Functioneel & Esthetisch. Dit IPC netwerk bestaat uit innovatieve bedrijven die zich richten op het verwerken van papier en karton of toeleverancier of afnemer zijn bij deze bedrijven.

Het netwerk richt zich naast de eigen bedrijfsspecifieke innovaties ook op het collectief verbeteren van verwerkingsprocessen voor drukkerijen of kartonnagebedrijven en/of nieuwe functionaliteiten voor drukwerk of verpakkingen. Dit samenwerkingsverband wordt door Agentschap NL (voorheen SenterNovem) ondersteund via de IPC regeling (= Innovatie Prestatie Contracten regeling) en door Stichting Wereld van Papier begeleidt als netwerkbeheerder/penvoerder namens de deelnemende bedrijven.

IPC5 IPC5 op de kaart


Bekijk Wereld van Papier in een grotere kaart


De Deelnemers